Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Boller med sprø kaneltopping

Hveteboller med sprø kaneltopping

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 16 store boller

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 ts malt kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige hveteboller med sprø kaneltopping! Nam! Lag vanlige hveteboller som du pensler med en smør-, kanel og sukker blanding før steking. Bollene blir karamelliserte og veldig, veldig gode...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 16 store boller

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 ts malt kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vil du heller bake kanelboller? Vi har verdens beste oppskrift!

Boller med sprø kaneltopping

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Gjærbakst – slik lykkes du

 

Kommentarer

  • May Marø

    Fantastiske boller! Tusen takk for super oppskrift, denne har blitt en ny favoritt. De er så gode at det er helt hinsides. Anbefales på det varmeste å prøve denne.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 21:19:29 handleliste stengt