Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit grillsaus

Hvit grillsaus

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1,5 dl majones
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1041 kcal
Fett 110 g
Protein 2 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel all-round dressing som er populær i sørstatene i USA. Denne kan varieres på mange måter, og kan brukes til alt fra  dip til grønnsaker, fyll i bakt potet, salatdressing eller til og med som marinade på kylling eller svinekjøtt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1,5 dl majones
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1041 kcal
Fett 110 g
Protein 2 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene i en skål. Smak til med mer av alt etter hva du foretrekker. Kan oppbevares i tett beholder i kjøleskap i inntil en uke.
Bytt ut noe av majonesen med gresk yoghurt for en litt lettere og friskere variant. Du kan også tilsette en raus neve hakket persille eller andre urter. Sausen tykner når den blir stående en stund. Tilsett litt vann eller melk for å få den konsistensen du ønsker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lag din egen majones

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 12:49:08