Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvordan grille entrecôte

Hvordan grille entrecôte

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Entrecôte har en fin fettmarmorering som gjør at det er lett å lykkes med en saftig og god biff fra grillen. Biff av entrecôte er god mat man virkelig kan kose seg med når man vil ha noe ekstra godt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
Mange liker å krydre biffen med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.
  1. Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. Legg biffene for hvile i et par minutter på kald sone før servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Hvis du vil pensle biffene med grillsaus/glaze bør du gjøre det etter at biffene har fått en fin grillskorpe. Mange grillsauser inneholder sukker, som gjør at sausen fort brenner seg ved høy varme.

Server grillet entrecôte med en god salat, jordbærsalsa og en potetvariant.

Se våre anbefalinger med tilbehør til grillmat og tilbehør til biff.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Campaign soudcloud block Grilling

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 17.04.2025 21:09:15 handleliste stengt