Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Indisk lammekorma

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 dl matfløte eller kremfløte
  • 2,5 dl lammekraft

Marinade:

  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 dl nøytral olje

Til servering:

  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 0,5 dl ristede kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 856 kcal
Fett 66 g
Protein 50 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i fløte og krydder til en deilig indisk lammegryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 dl matfløte eller kremfløte
  • 2,5 dl lammekraft

Marinade:

  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 dl nøytral olje

Til servering:

  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 0,5 dl ristede kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 856 kcal
Fett 66 g
Protein 50 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med ris og indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2024 18:11:18