Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ingefær- og chilimarinade

Ingefær- og chilimarinade

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2.5 dl.

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. finskåret sitrongress , evt. litt sitronsaft
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 dl nøytral olje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De tre gode vennene ingefær, chili og hvitløk passer til det meste. I følge med lime og sitrongress får du en marinade med asiatisk preg, som passer godt spesielt til kylling, svin, fisk og skalldyr.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2.5 dl.

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. finskåret sitrongress , evt. litt sitronsaft
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 dl nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 12:00:58