Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Italiensk pizza med kylling og mozzarella

Italiensk pizza med kylling og mozzarella

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper

Pizzafyll:

  • 2 stk. kyllingfilet , i tynne skiver
  • 2 stk. mozzarella , i skiver
  • 20 stk. cherrytomat , delt i to

Topping:

  • 2 stk. vårløk , i ringer
  • 20 blader frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en oppskrift på ekte italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, kylling og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper

Pizzafyll:

  • 2 stk. kyllingfilet , i tynne skiver
  • 2 stk. mozzarella , i skiver
  • 20 stk. cherrytomat , delt i to

Topping:

  • 2 stk. vårløk , i ringer
  • 20 blader frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 29.04.2025 03:08:02 handleliste stengt