Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano

Pizzafyll:

  • 100 g spekeskinke
  • 150 g sorte oliven
  • 100 g revet parmesan

Topping:

  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 833 kcal
Fett 42 g
Protein 34 g
Karbohydrater 69 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassisk italiensk pizza med tomatsaus, tynne skiver skinke, oliven og revet parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften holder til 4 porsjonspizzaer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano

Pizzafyll:

  • 100 g spekeskinke
  • 150 g sorte oliven
  • 100 g revet parmesan

Topping:

  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 833 kcal
Fett 42 g
Protein 34 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:25:53