Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kebab med kylling

Kebab med kylling

Ingredienser

porsjoner

Yoghurt marinade:

  • 500 g gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt kanel

Pita lefser:

  • 275 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 25 g romtemperert smør

Tomat- og løksalat:

  • 300 g cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 ss olivenolje
  • saft av 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 800 g pommes frites
  • 100 g fetaost
  • 200 g tzatziki
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1326 kcal
Fett 68 g
Protein 67 g
Karbohydrater 101 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er det gyros med kylling eller er det kyllingkebab - eller rett og slett en herlig miks av begge. Saftige kyllingspyd marinert i yoghurt og krydderier, servert på en seng av sprø pommes frites. Myke pitabrød, en kremet tzatziki og frisk tomatsalat gjør dette til en herlig middelhavsopplevelse hjemme i din egen stue. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Yoghurt marinade:

  • 500 g gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt kanel

Pita lefser:

  • 275 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 25 g romtemperert smør

Tomat- og løksalat:

  • 300 g cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 ss olivenolje
  • saft av 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 800 g pommes frites
  • 100 g fetaost
  • 200 g tzatziki

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Crispy chicken med asiatisk glaze trinnbilder

Har du ikke tid til å lage lefser fra bunnen av, kjøp noen gode pitabrød som du varmer etter anvisning på pakken. 

Vi kan også anbefale å lage eksta gode og hjemmelagde pommes frites til denne oppskriften.

Server kylling kebaben med sprø pommes frites, myke lefser, tomatsalat, frisk tzatziki og gjerne litt fetaost.

Kebab med kylling

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10875, server:MP-PRD-WEB11 14.08.2024 19:26:23