Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekebab

Kebab med lam

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1,5 stk. rød chili
  • 20 g bladpersille
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 38 g
Protein 25 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kebab av lammekjøttdeig på spyd er en hit på grillen, og kan også lages i stekepanne. Krydder som frisk persille, chili, hvitløk og løk går godt sammen med lam, og gir skikkelig smakfullt kjøtt. Server gjerne lammekebab med couscous, feta og sitrusmarinert rødløk, eller ferske yoghurtlefser og tzatziki.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1,5 stk. rød chili
  • 20 g bladpersille
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 38 g
Protein 25 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om lammespydene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.

Server gjerne lammekebab med couscous, fetaost og sitrusmarinert rødløk, eller med ferske yoghurtlefser og tzatziki.

Lammekebab

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 17:20:43