Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret perlegryn med stekt egg

Krydret perlegryn med stekt egg

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl perle byggryn , perlespelt eller andre middagsgryn
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • revet 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sennepsfrø
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk. agurk
  • saft av 1 stk. lime
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 599 kcal
Fett 29 g
Protein 23 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Perlegryn eller middagsgryn - forkokte, smakfulle gryn med kort koketid - er et godt alternativ til ris og pasta. Her er de spennende krydret og toppet med speilegg. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl perle byggryn , perlespelt eller andre middagsgryn
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • revet 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sennepsfrø
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk. agurk
  • saft av 1 stk. lime
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 599 kcal
Fett 29 g
Protein 23 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

  1. Kok grynene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
  2. Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm halvparten av oljen i en liten stekepanne og fres sjalottløk og hvitløk til det begynner å bli gyllent.  Ta stekepannen av varmen og rør inn revet ingefær, sennepsfrø og gurkemeie. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  3. Skrell vekk det meste av skallet på agurken. Del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt den i tynne skiver.
  4. Bland de kokte grynene med agurkskiver, krydderblanding og limesaft.
  5. Varm resten av oljen i en stekepanne og stek eggene til de begynner å få brune kanter og hviten har stivnet helt.
  6. Fordel salaten på tallerkener og topp med stekt egg. Server med en gang.

Denne salaten kan du variere på flere ulike måter, for eksempel med noen cherrytomater delt i to, avokado, frisk spinat og hakket koriander.Salaten smaker også godt sammen med stekt fisk, for eksempel ørret, og kylling. 

Vil du gjøre retten vegansk, kan du erstatte stekt egg med andre plantebaserte proteinkilder, som tofu, bønner eller linser.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 19:27:44