Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med smakfull saus

Kyllingfilet med smakfull saus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 2 båter hvitløk
  • saft av 0,25 stk. sitron

Stekt brokkolini:

  • 1 pk brokkolini
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss ristede mandelflak

Saus:

  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts sennep
  • 1 ss soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 770 kcal
Fett 56 g
Protein 49 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 2 båter hvitløk
  • saft av 0,25 stk. sitron

Stekt brokkolini:

  • 1 pk brokkolini
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss ristede mandelflak

Saus:

  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts sennep
  • 1 ss soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 770 kcal
Fett 56 g
Protein 49 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med smør eller olje. Ha i hvitløksbåter og press over sitronsaft. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. 
  2. Kok opp buljong og fløte i en kjele. Smak til med sennep, soyasaus og eventuelt pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
  3. Legg kyllingfiletene over på en tallerken, vask pannen raskt og fres brokkolini, sjalottløk og hvitløk i litt olje. Stek et par minutter og press over sitronsaft.
  4. Anrett saftig kyllingfilet på tallerken med stekt brokkolini. Hell over saus rett før servering og dryss på hakket mandelflak og grovkvernet pepper.

Server gjerne kyllingfiletene med kokt ris.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 17:41:17