Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun med gorgonzola og pasta

Kalkun med gorgonzola og pasta

Ingredienser

porsjoner

salt og kvernet pepper

  • 0,5 stk. løk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. gulrot i terninger
  • 0,5 stk. grønn squash i terninger
  • ca. 1 dl eplejuice eller hvitvin
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 0,25 stk. brokkoli i buketter
  • 3 dl kremfløte
  • ca. 100 g gorgonzola

litt søt soyasaus

evt. litt maisenna til jevning

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 934 kcal
Fett 72 g
Protein 48 g
Karbohydrater 17 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi anbefaler en lys og delikat gryterett med kalkun som er rask å lage. Sausen er smakt til med gorgonzola.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

salt og kvernet pepper

  • 0,5 stk. løk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. gulrot i terninger
  • 0,5 stk. grønn squash i terninger
  • ca. 1 dl eplejuice eller hvitvin
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 0,25 stk. brokkoli i buketter
  • 3 dl kremfløte
  • ca. 100 g gorgonzola

litt søt soyasaus

evt. litt maisenna til jevning

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 934 kcal
Fett 72 g
Protein 48 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfilet i passelig biter og krydre med salt og pepper. Stek dem lett i litt margarin.
  2. Tilsett løk, chili, gulrot og squash i biter. Tilsett eplejus/hvitvin og buljong la det koke litt.
  3. Ha i brokkolibuketter. Hell over fløte og ost og la det koke til osten er smeltet. Smak til med litt søt soyasaus.
  4. Er sausen for tynn kan du tykne med litt maisenna utrørt i litt vann.

Server med fersk pasta og godt brød til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:21:35