Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KALKUNBIFF MED PORTOBELLOSOPP OG APRIKOS

Kalkunbiff med portobellosopp og aprikos

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalkunbiff , à 150 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g portobellosopp i båter
  • 2 ss smør til steking
  • 20 stk. hermetiske aprikoser
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 kvister frisk timian til pynt
  • 1 boks lettrømme til servering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalkunbiff egner seg godt til både hverdag og fest, og tilbehøret kan varieres etter smak og behag. Velger du dette enkle, men raffinerte tilbehøret med portobellosopp og aprikos, får du et måltid med mye smak uten å måtte bruke mye tid til forberedelser.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalkunbiff , à 150 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g portobellosopp i båter
  • 2 ss smør til steking
  • 20 stk. hermetiske aprikoser
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 kvister frisk timian til pynt
  • 1 boks lettrømme til servering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1. Krydre kalkunbiffene med salt og pepper. Varm en stekepanne og ha i margarin. Pannen er varm nok når margarinen slutter å bruse. Stek kalkunbiffene i 3-4 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.

2. Stek sopp i varm panne med smør. Ha i aprikos og vårløk. Krydre med salt og pepper.

 

Tips: Finner du ikke portobellosopp i butikken, kan aromasopp eller sjampinjonger brukes på samme måte.

 

3. Fordel soppblandingen på tallerkener og legg kalkunbiffene oppå.

Pynt gjerne med friske urter og server litt rømme ved siden av.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 29.04.2025 15:27:48 handleliste stengt