Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunbiff med stekte søtpoteter

Kalkunbiff med stekte søtpoteter

Ingredienser

porsjoner

salt og pepper

Ruccula- og ostesmør:

  • 250 g smør
  • 2 dl revet vellagret ost
  • 2 dl finhakket ruccula
  • 1 båt hakket hvitløk

Stekte søtpoteter:

  • 5 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1958 kcal
Fett 143 g
Protein 108 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kalkunbiff er herlig sommermat! Server med ditt eget ruccula- og ostesmør, salat og stekte søtpotetbåter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

salt og pepper

Ruccula- og ostesmør:

  • 250 g smør
  • 2 dl revet vellagret ost
  • 2 dl finhakket ruccula
  • 1 båt hakket hvitløk

Stekte søtpoteter:

  • 5 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1958 kcal
Fett 143 g
Protein 108 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

1. Bland sammen smør, revet ost, ruccula og finhakket hvitløk. Pakk smøret i plastfolie og legg det kaldt til det skal brukes.

2. Skjær søtpoteter i båter, vend dem i olje og ha på salt og pepper. Stek søtpotetene i ovn på 230 °C i 15-20 minutter.

3. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 4-5 minutter på hver side. Stek dem alternativt på grillen. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.

Server kalkunbiffene med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 12:34:47