Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt kalkunbryst med chilibakte mandelpoteter

Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter

Ingredienser

4  porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)

Chilibakte mandelpoteter:

  • 12 stk. mandelpotet
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss smeltet smør

Tilbehør:

  • 8 stk. tørket aprikos
  • 2 dl vann til å bløte aprikosene
  • 2 stk. grønn banan
  • 0,25 stk. finhakket rød chili
  • 0,25 stk. finhakket grønn chili

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalkun passer til alt, og kan derfor kombineres sammen med mange spennende smaker. Her er kalkunfileten servert med søt frukt og sterk chili.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)

Chilibakte mandelpoteter:

  • 12 stk. mandelpotet
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss smeltet smør

Tilbehør:

  • 8 stk. tørket aprikos
  • 2 dl vann til å bløte aprikosene
  • 2 stk. grønn banan
  • 0,25 stk. finhakket rød chili
  • 0,25 stk. finhakket grønn chili

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Legg tørkede aprikose i bløt kvelden før.

trinn du kan merke av

Server skiver av kalkunfilet med stekte bananer, mandelpoteter og saus. Pynt med finhakket chili og aprikosbiter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 17.03.2025 00:46:54 handleliste stengt