Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkungryte med karri og kokos

Kalkungryte med karri og kokos

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rester av kalkun , eventuelt 600 g kalkunfilet
  • 2 ss smør eller olje
  • 200 g skivet østerssopp
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 2 ts rød curry paste (eller mer)
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. paprika i ulike farger
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 557 kcal
Fett 30 g
Protein 50 g
Karbohydrater 15 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du kalkunrester kan du lage en deilig kalkungryte med asiatiske smaker. Du kan selvsagt også lage gryten fra bunnen med fersk kalkun. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rester av kalkun , eventuelt 600 g kalkunfilet
  • 2 ss smør eller olje
  • 200 g skivet østerssopp
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 2 ts rød curry paste (eller mer)
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. paprika i ulike farger
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 557 kcal
Fett 30 g
Protein 50 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

  1. Skal du lage gryten med rester av kalkun: Riv sopp i mindre biter. Fres sopp, hvitløk og paprikapulver raskt i litt olje. Tilsett kokosmelk og curry paste, og kok opp. Skjær kalkunrestene i biter og ha dem i gryten. 
  2. Skal du lage gryten med fersk kalkun: Skjær kalkunfilet i biter på ca. 3x3 cm. Varm en gryte med smør og stek kalkunbitene gylne. Riv sopp i biter, og ha dem i gryten. Dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og curry paste. Senk varmen og la det hele småkoke i 8-10 minutter.
  3. Fortsett slik: Kutt vårløk og paprika i biter. Ha det over i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og chiliflakes og server med limebåter, jasminris og gjerne nan-brød eller annet godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:26:57