Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunmedaljong med appelsin- og rødløksalat

Kalkunmedaljong med appelsin- og rødløksalat

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kalkunmedaljong à 70 g
  • 8 skiver bacon
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss grovhakkede pistasjnøtter

Appelsin og rødløksalat:

  • 3 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finkuttet rød chili
  • 2 ss finkuttet frisk persille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En saftig kalkunbiff av kalkunbryst og en like saftig salat med appelsin, rødløk og chili egner seg godt som middag til familien eller som festmat til et helt langbord. Mildt, lett, lyst og fullt av smak. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kalkunmedaljong à 70 g
  • 8 skiver bacon
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss grovhakkede pistasjnøtter

Appelsin og rødløksalat:

  • 3 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finkuttet rød chili
  • 2 ss finkuttet frisk persille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Slik lager du appelsinfileter: Bruk en skarp kniv og skjær topp og bunn av appelsinen. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånda og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur på appelsinen i hånda. Press ut resten av saften over appelsinfiletene.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 17.03.2025 08:52:55 handleliste stengt