Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
En saftig kalkunbiff av kalkunbryst og en like saftig salat med appelsin, rødløk og chili egner seg godt som middag til familien eller som festmat til et helt langbord. Mildt, lett, lyst og fullt av smak.
1. Begynn med appelsin og rødløksalaten: skjær ut fileter av appelsinene (se tips under) Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Sett til side mens du steker kjøttet.
2. Surr en skive bacon rundt hver medaljong og fest med en tannpirker.
3. Varm en stekepanne og ha i smør. Pannen er varm nok når smøret slutter å frese. Legg i kalkunmedaljongene og stek dem i 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ta medaljongene ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.
4. Legg medaljongene på en tallerken sammen med appelsinsalaten. Dryss hakkede pistasjnøtter over.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.