Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KALKUNSATAY

Kalkunsatay

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Peanøttsaus:

  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. sitrongress
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,25 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 dl tamarindvann
  • 5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt

Havreris:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 3 dl havreris
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss nøytral olje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvem er det som ikke liker kosemat med asiatiske smaker? Saftige biter av marinert kalkun grillet på spyd og servert med en deilig peanøttsaus vil garantert vekke begeistring. Sammen med en salat av havreris blir det en fullverdig middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Peanøttsaus:

  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. sitrongress
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,25 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 dl tamarindvann
  • 5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt

Havreris:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 3 dl havreris
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tamarind fås kjøpt i butikker med et godt utvalg av asiatiske matvarer. Det selges oftest i blokker. Skjær av en liten bit og løs den opp i litt vann, da får du tamarindvann til dressingen. Blokken holder seg lenge i kjøleskapet. Du kan også bruke tamarindpaste som du blander ut med litt vann.

Havreris kan byttes ut med byggryn, perlespelt eller andre typer matkorn. 

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2025 03:09:07 handleliste stengt