Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kanelboller med eple

Kanelboller med eple

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir 12 kanelboller

Deig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Eplefyll:

  • 3 stk. eple
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss smør

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts maisenna
  • 0,25 ts salt

Topping:

  • 20 g grovhakkede pecannøtter
  • 3 ss karamellsaus eller Dulce de leche
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3933 kcal
Fett 194 g
Protein 83 g
Karbohydrater 429 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du kanelsnurren med det lille ekstra. Innimellom hver snurr gjemmer det seg lunt og deilig eplefyll - en perfekt smakskombinasjon! Topp nystekte boller med hjemmelaget karamellsaus og grovhakkede pekannøtter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir 12 kanelboller

Deig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Eplefyll:

  • 3 stk. eple
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss smør

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts maisenna
  • 0,25 ts salt

Topping:

  • 20 g grovhakkede pecannøtter
  • 3 ss karamellsaus eller Dulce de leche
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3933 kcal
Fett 194 g
Protein 83 g
Karbohydrater 429 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving. 

Topp nystekte kanelboller med grovhakkede pecannøtter og dryss over karamellsaus eller Dulce de leche.

kanelboller med eple

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 10:54:52