Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellsuppe

Kantarellsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g fersk kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g fersk kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme. Bruker du forvellet sopp kan mengden reduseres med halvparten av vekten, altså 550 g fersk sopp = 275 g forvellet sopp.

Server rykende varm, gjerne med fersk, godt brød ved siden av. 

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte smør og matfløte med plantebaserte alternativer.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

  • Torolf Sogn

    En fantastisk god rett, særlig sammen med en sprudlevin! Lett å tilberede, tar seg godt ut på bordet! Kan godt spe ut fløten med melk, 50-50, da blir den litt "lettere"! Torolf

  • Eirin Utengen

    Veldig god kantarellsuppe. Anbefaler å ta vare på mer av den stekte soppen til pynt da den er veldig god å ha i suppa. Det ble etter min smak litt ensformig når det ble tomt så det skal jeg huske på til neste gang. Absolutt en suppe jeg lager igjen :-)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2025 22:32:04 handleliste stengt