Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karamellpopcorn

Karamellpopcorn

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon er nok til å pynte en kake, eller snacks til 6-8 personer.

  • 100 g poppet popcorn

Karamell

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpopcorn er deilig snacks som faller i smak hos de aller fleste, og kjempelekkert og morsomt som kakepynt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon er nok til å pynte en kake, eller snacks til 6-8 personer.

  • 100 g poppet popcorn

Karamell

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Ha sukker og vann i en vid kjele eller stekepanne med høy kant. Kok opp på middels varme. Ikke rør i kjelen, da kan sukkeret krystallisere seg.
  2. Trekk kjelen av varmen når sukkeret begynner å få en jevn gyllen farge. Kjelen er varm og vil fortsette å gi farge til karamellen uten at den blir brent. 
  3. Tilsett romtemperert smør og rør til en glatt og blank masse. 
  4. Hell den flytende karamellen over popcornet og bruk en slikkepott eller tresleiv til å vende karamell og popcorn sammen. 
  5. Spre popcornet utover bakepapir og bruk fingrene til å skille popcornene fra hverandre.  
  6. Oppbevar popcornet i en tett beholder om du ikke spiser dem opp med én gang.

Vil du poppe popcorn selv kan dette gjøres i en stor kjele med litt nøytral olje. Sett på et lokk og popp i vei! Dryss over litt salt når de har poppet ferdig. 

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Sigrid Holø Tungen

    Hvor lenge holder det seg? Hvor lenge smaker det godt liksom?

    • Cecilie Maske

      Hei, Sigrid! popcorn er typisk ferskvare og best når de er helt nylaget. Men de kan holde seg rimelig godt i en helt tett pose i en ukes tid. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Maren Øien

    Helt umulig oppskrift. Tre forsøk og kun hardt sukker som tok evigheter å vaske ut av kjelen igjen. Jeg tittet på andre oppskrifter på nettet for å finne ut av hva jeg gjorde galt, og det viser seg å være ALT for lite vann i denne oppskriften. Prøv en annen oppskrift enn denne.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 07.01.2025 19:18:23 handleliste stengt