Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karamellsaus

Karamellsaus

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 4 dl.

  • 100 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1950 kcal
Fett 119 g
Protein 3 g
Karbohydrater 216 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig hjemmelaget karamellsaus er alltid populært og passer perfekt til hjemmelaget is, kaker og andre desserter. Det krever litt tålmodighet, men det er så verdt det!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 4 dl.

  • 100 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1950 kcal
Fett 119 g
Protein 3 g
Karbohydrater 216 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

3 måter å redde krystallisert karamell:

  1. Varm opp med litt væske (vann/fløte) på lav varme til krystallene løser seg opp.
  2. Tilsett syre som noen dråper sitronsaft for å bryte ned krystallene.
  3. Sile karamellen om nødvendig for å fjerne krystallene.

Server til vaniljeis, snickersbrownie eller til en dessert tray bake

Karamellsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:21:03