Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kikertchips

Kikertchips

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 250 g ferdige chips.

  • 0,5 l kikertmel
  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 2,5 dl vann
  • 1 ts flaksalt , paprikapulver eller annet ønsket krydder
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du glad i kikerter? Her har du enda en måte å bruke denne næringsrike, glutenfrie og anvendelige belgfrukten på - lag din egen chips av kikertmel, og sett ditt personlige preg på dem ved å krydre dem med ulike smaker!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 250 g ferdige chips.

  • 0,5 l kikertmel
  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 2,5 dl vann
  • 1 ts flaksalt , paprikapulver eller annet ønsket krydder
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om chipsene ikke blir helt sprø, kan de tørkes en stund i stekeovnen på 100 °C til de er tørre.

Chipsene kan smakes til på ulike måter, for eksempel med spisskummen, koriander, chili, røkt paprikapulver, kajenne, sesamfrø, gurkemeie eller pepper. Krydderet kan blandes i deigen eller drysses på før steking. 

Kikertchips

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 02.04.2025 02:25:06 handleliste stengt