Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kinesisk sticky sideflesk

Kinesisk sticky svin

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 1 l kyllingkraft
  • ca. 30 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. sitrongress
  • 2 ss risvin eller tørr sherry (kan utelates)
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl jasminris

Glaze:

  • 3 ss nøytral olje til steking
  • ca. 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 1 stk. sitrongress

Til servering:

  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 100 g hodekål
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige biter av sideflesk i en skikkelig klissete, deilig saus med masse smak. Dette er deilig kinesisk kosemat, enten som en selvstendig rett eller som en av flere dim sum-retter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 1 l kyllingkraft
  • ca. 30 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. sitrongress
  • 2 ss risvin eller tørr sherry (kan utelates)
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl jasminris

Glaze:

  • 3 ss nøytral olje til steking
  • ca. 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 1 stk. sitrongress

Til servering:

  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 100 g hodekål
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Stiky sideflesk kan også godt serveres i steambuns med følge av litt grønnsaker og ekstra glaze. Kinesisk sticky sideflesk

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 07.04.2025 04:42:25 handleliste stengt