Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kirsebærclafoutis

Kirsebærclafoutis

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær
  • 0,5 ss melis til pynt

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Clafoutis er en type ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær som her, og toppet med et fint dryss melis. Server den lun med selskap av lettvispet krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær
  • 0,5 ss melis til pynt

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bytt gjerne ut kirsebærene med modne plommer eller norske moreller.

Server med pisket krem.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Maria Kristine Monsen

    Hei, hva er målene på formen dere har brukt her?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Maria! Vi har brukt en liters form. Du kan bruke forskjellige former som oval, rund eller firkantet. Et lite tips er å helle vann i formen din og helle det over i et litersmål for å se hvor stor formen din er. Mvh. Ann-Christin, MatStart.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 13.03.2025 12:34:42 handleliste stengt