Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron

Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lår av kje ( ca 2,5-3 kg)
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 6 båter hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 250 g sjalottløk
  • 250 g kalamataoliven
  • 2 ss hakkede friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7989 kcal
Fett 196 g
Protein 1445 g
Karbohydrater 6 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lår av kje ( ca 2,5-3 kg)
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 6 båter hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 250 g sjalottløk
  • 250 g kalamataoliven
  • 2 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet inn med salt og legg det på kjøkkenbenken til temperering mens du forbereder resten.
  2. Bruk skarp kniv eller morter og finhakk eller knus rosmarin, sitronskall, hvitløk og pepper. Bland med halvparten av olivenoljen.
  3. Hell oljeblandingen over kjøttet og gni den godt inn. La kjelåret ligge på kjøkkenbenken i 1 time og trekke smak.
  4. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Legg kjelåret i en ildfast form eller langpanne. Del sitronen i fire og legg båtene rundt kjelåret sammen med sjalottløk. Drypp over litt olivenolje.
  5. Sett formen midt i ovnen og la kjøttet steke i 2-2 ½ time, eller til kjøttet slipper beinet. Legg oliven i formen de siste 5-6 minuttene.
  6. Klem saften av de stekte sitronene over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og server det med løk og oliven. 
Grønn salat, små poteter eller couscous smaker godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB13 01.09.2024 01:54:14