Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttboller med koriander

Kjøttboller med koriander

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 skiver loff eller lyst brød
  • 1 dl melk
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss nøytral olje til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 428 kcal
Fett 17 g
Protein 29 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse kjøttbollene med masse smak av koriander er enkle å lage og smaker utrolig godt. Nyt dem som en av flere tapasretter med en god salat, i en pasta eller med ris og en god saus. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 skiver loff eller lyst brød
  • 1 dl melk
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss nøytral olje til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 428 kcal
Fett 17 g
Protein 29 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

  1. Rør kjøttdeigen godt med salt og spisskummen.
  2. Fjern skorpen på brødet og riv den i mindre biter med hendene. Ha dem i en bolle og hell over melken. La trekke i 5 minutter.
  3. Finhakk løk, hvitløk og koriander. Bland alt sammen og rull til små kjøttboller.
  4. Visp sammen egg i en dyp tallerken. Ha hvetemel i en annen tallerken. Vend kjøttbollene først i eggblandingen og deretter i hvetemelet.
  5. Varm en stekepanne og ha i olje. Stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen, sett på lokk og la bollene ettersteke i 5 minutter til er gjennomstekte.
Bruk den grove siden på et rivjern når du skal ha veldig finhakket løk, og den fine delen når du skal ha finhakket hvitløk.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 15:22:26