Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klippfiskboller - Bolinhos

Klippfiskboller - Bolinhos

Ingredienser

porsjoner

Vi har beregnet 5 klippfiskboller per porsjon.

  • 400 g utvannet klippfisk
  • 400 g mandelpotet eller annen melen potet
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 stk. egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl griljermel
  • 2 dl frityrolje til steking

Dipsaus:

  • 2 dl majones
  • 2 dl sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bolhinos, croquetas eller fritters – disse deilige frityrstekte bollene lages flere steder i verden og kan smakes til på ulike måter. Bolhinos stammer fra Porutgal, og blir ofte servert med en chilimajones smaksatt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vi har beregnet 5 klippfiskboller per porsjon.

  • 400 g utvannet klippfisk
  • 400 g mandelpotet eller annen melen potet
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 stk. egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl griljermel
  • 2 dl frityrolje til steking

Dipsaus:

  • 2 dl majones
  • 2 dl sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server klippfiskbollene varme som en liten selvstendig rett, eller som en av flere småretter.

Tørr klippfisk øker ca. 35 % i vekt etter utvanning. Utvanningstid varierer litt med tykkelsen på fiskestykkene. Beregn ca. 1 døgn utvanningstid per centimeter tykkelse. Skal du bruke fisken i andre retter enn bacalao, kan det være lurt å legge til litt ekstra utvanningstid. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • hmagn@online.no

    Hei! Jeg ser dere har ikke noe svar på min henvendelse. Det var beklagelig.

    • Cecilie Maske

      Hei, du! Beklager at du ikke har fått svar raskere. Av og til er det spørsmål som går under radaren hos oss. Klippfisk øker ca. 35 % i vekt etter utvanning. Du trenger da 250 gram tør, uutvannet klippfisk. Det er lurt å legge til litt slingringsmonn, siden det forsvinner en del i skinn og bein. Fisken bør vannes ut i ca. 3 døgn. Godt å høre at du er fornøyd med MatPrat selv om du ikke har fått rask service på denne henvendelsen. Lykke til med klippfiskbollene! Vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

  • hmagn@online.no

    I oppskriften opererer dere med 400 gram. UTVANNET KLIPPFISK! Hvorfor ikke tørr klippfisk som så skal vannes ut? Eller i det minste antyde hvor mye klippfisk man må beregne for å "lande" på 400 gram? Jeg er forøvrig svært fornøyd med oppskrifter og idéer jeg finner på sidene til MatPrat!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 11:17:59 handleliste stengt