Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Knekkebrød med blåmuggost og aprikoskompott

Knekkebrød med blåmuggost og aprikoskompott

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g tørket aprikos
  • 4 dl eplemost
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 1 pk små knekkebrød
  • 200 g blåmuggost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7870 kcal
Fett 702 g
Protein 343 g
Karbohydrater 43 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Knekkebrød og ost hører godt sammen, og med aprikoskompott så blir dette en god match som kan nytes som fingermat eller som en av flere retter på bordet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g tørket aprikos
  • 4 dl eplemost
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 1 pk små knekkebrød
  • 200 g blåmuggost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7870 kcal
Fett 702 g
Protein 343 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

  1. Kutt aprikosene i strimler.
  2. Ha aprikosene i en kjele sammen med eplemost, sitronsaft og sukker. Kok ned til en tykk konsistens, ca. 15 minutter og avkjøl.
  3. Temperer osten og del den i passelige størrelser.
  4.  Legg osten på knekkebrødene og ha aprikoskompotten over

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:29:16