Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokosboller

Kokosboller

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20-25 kokosboller.

  • 240 g sukker
  • 115 g flytende glukose
  • 75 g vann
  • 140 g eggehvite
  • 20 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 20 salte kjeks , gjerne ritz eller små havrekjeks

Sjokoladeglasur:

  • 350 g kokesjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • eventuelt ca. 2 dl kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4011 kcal
Fett 169 g
Protein 40 g
Karbohydrater 569 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søte, bløte, myke, luftige kokosboller er noe alle liker. Lag dem hjemme sammen med barna! 1 porsjon gir 20-25 kokosboller.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20-25 kokosboller.

  • 240 g sukker
  • 115 g flytende glukose
  • 75 g vann
  • 140 g eggehvite
  • 20 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 20 salte kjeks , gjerne ritz eller små havrekjeks

Sjokoladeglasur:

  • 350 g kokesjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • eventuelt ca. 2 dl kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4011 kcal
Fett 169 g
Protein 40 g
Karbohydrater 569 g

Slik gjør du

  1. Ha sukker, glukose og vann i en kjele, og kok til en blank karamell på 117 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer. 
  2. Pisk eggehviter til du har et mykt skum som begynner å danne topper. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til du har en lett marengs. 
  3. Sett hastigheten på middels, og hell forsiktig karamellen i en tynn stråle langs kanten av bollen. 
  4. Ha i vaniljeekstrakt, skru opp hastigheten og pisk til marengsen er avkjølt, minst 5 minutter. 
  5. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll og sprøyt ut 5-6 cm store topper, på små, runde kjeks. 
  6. Sett kokosbollene kaldt til marengsen stivner.
  7. Brekk eller hakk sjokolade i mindre biter. Ha sjokoladen i en bolle med delfiafett, og sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Obs! Skålen må ikke komme i kontakt med vannet. Blir bollen for varm, trekk kjelen av platen.
  8. La sjokoladen stå i ro noen minutter til den har smeltet. Bruk en skje og og rør blandingen glatt.
  9. Hell sjokoladen i en kopp eller høyt glass som du kan dyppe en og en kokosbolle oppi. Se til at sjokoladen ikke er for varm før du begynner å dyppe - da vil sjokoladetrekket bare renne av. 
  10. Dryss eventuelt kokos over, eller rull dem i en skål med kokos om du vil ha kokosen heldekkende. Du kan også bare pynte med små bladgull.
  11. Sett kokosbollene på en rist slik at overflødig sjokolade kan renne av. La sjokoladen stivne helt før du serverer bollene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:23:36