Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokte maiskolber

Kokte maiskolber

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. maiskolbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 50 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 260 kcal
Fett 9 g
Protein 8 g
Karbohydrater 32 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fersk mais er en av høstens herligste goder. Om du kjøper dem i butikken eller har mulighet til å dra på selvplukk, er del lite som kan måle seg med å sette tennene i en nykokt, varm mais – på enkleste vis med smør, salt og pepper.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. maiskolbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 50 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 260 kcal
Fett 9 g
Protein 8 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

  1. Rens maisen ved å trekke av bladene og «silkehårene» som vokser rundt selve maiskolben. Noen liker å skjære av litt av topp og bunn, men det er ikke nødvendig.
  2. Finn fram en kjele som er stor nok til all maisen. Kok opp vann og legg i maiskolbene. Kok opp, senk varmen og la maisen trekke i 10-12 minutter.
  3. Server mais rykende varm og la hver person selv smøre på smør og drysse på salt og pepper.
Andre måter å servere maisen på: Med revet parmesan, med hvitløksmør, med finhakket chili, lime og koriander eller med røkt paprikapulver

Frysing av og tilberedning av fryst mais

Den beste måten å tilberede fryste maiskolber er å legge dem direkte i kokende vann.
  1. Rens ferske maiskolber og pakk dem i fryseposer før frysing.
  2. Ta opp maiskolbene fra fryseren. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og legg i de frosne maiskolbene.
  3. La vannet koke opp på nytt, skru ned temperaturen og la maiskolbene trekke i 16-18 minutter. Server som over.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2024 12:30:38