Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm potetsalat

Kokte nypoteter med sennepsdressing

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ts grov sennep
  • 1 ss eplecidereddik
  • 3 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 6 g
Protein 5 g
Karbohydrater 39 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nypoteter smaker av herlig sommer og er kjempegodt tilbehør til all slags mat. Til spekemat, på tapasbordet eller grillet kjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ts grov sennep
  • 1 ss eplecidereddik
  • 3 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 6 g
Protein 5 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og kok dem deretter møre i saltet vann. Bruk 2 ss havsalt per liter vann. Hell av vannet og damp dem på ettervarme uten lokk.
  2. Bland sammen olivenolje, sennep og eplecidereddik. Hell blandingen over potetene mens de er varme.
  3. Finhakk urtene og vend dem inn i potetene.

Server potetene mens de er varme.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 22:12:16