Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Konfitert kjebog

Konfitert kjebog

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kjebog
  • 300 g salt
  • 8 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 2 l maisolje

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3635 kcal
Fett 361 g
Protein 94 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er ofte veldig magert, og trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Da er konfitering perfekt. En liten runde på grillen eller i stekeovnen til slutt gir kjøttet den deilige, sprø skorpen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kjebog
  • 300 g salt
  • 8 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 2 l maisolje

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3635 kcal
Fett 361 g
Protein 94 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet godt inn med salt og legg det i en langpanne eller liknende. Sett kjøttet kaldt over natten.
  2. Skyll av saltet og tørk kjøttet med tørkepapir. Gni det godt inn med hakket hvitløk, rosmarin, knuste laurbærblader og grovknuste pepperkorn. La det ligge i romtemperatur i 1-2 timer. 
  3. Legg kjøttet i en ildfast form med høye kanter. Fyll formen med olje, slik at kjøttet er helt dekket. Sett formen midt i ovnen på 120 °C i 3-3 ½ time, eller til kjøttet slipper benet. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjøttet i oljen. Dette kan gjøres i god tid før servering.
  4. Ta opp kjøttet og tørk vekk det meste av oljen. Brun det godt i en stekepanne, eller gi det en omgang på grillen. Kjøttet kan også stekes i stekeovn på 200 °C i ca. 20 minutter til det har fått en fin, gyllen stekeskorpe. Det er en fordel at kjøttet er kaldt når oppvarmingen starter, ellers vil det falle fra hverandre.
  5. Finhakk hvitløk til gremolata. Vask sitron og riv skallet fint. Finhakk persille. Bland sammen alt og dryss over kjebogene ved servering.

Restene kan du servere som pulled kje i brioche.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 06:18:20