Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koreansk beef bulgogi  mindre

Koreansk Beef Bulgogi

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss sesamfrø

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreanerne elsker sin Beef Bulgogi, og det kommer du også til å gjøre! Marinert entrecôte, ris og spicy chilisaus servert i sprø og deilig salat – en slags koreansk taco. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss sesamfrø

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server hjertesalatblad toppet med kokt ris og det stekte kjøttet. Ha litt shriracha over og pynt med litt frisk koriander. Server gjerne en god kimchi ved siden av.

Koreansk Beef Bulgogi 1.1

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Koreansk BBQ

Podcast-episode: Slik får du perfekt entrecôte

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 28.04.2025 18:10:09 handleliste stengt