Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremede blåskjell

Kremede blåskjell

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg friske blåskjell
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 stk. gulrot i strimler
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 953 kcal
Fett 73 g
Protein 56 g
Karbohydrater 9 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blåskjell er som all annen sjømat aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden. Denne blåskjellvarianten smaker godt hele året og når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe. Enkel mat med mye smak.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg friske blåskjell
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 stk. gulrot i strimler
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 953 kcal
Fett 73 g
Protein 56 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  2. Fres  hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
  3. Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
  4. Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen. 

Pynt med kruspersille og server med godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:20:48