1. Varm hele krydder i en tørr stekepanne til de “popper” og knus dem deretter lett i en morter. Bland inn salt. Dryss krydderblandingen på et ark matpapir og rull kjøttet i blandingen.
2. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne med olje/margarin, legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek kjøttet på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. Hvil kjøttet i minst 10 minutter før du skjærer i det.
3. Bland geitost, crème fraiche og estragon sammen til en dressing. La den stå en stund før servering for å trekke smak.
4. Ha rødløk i en bolle, hell over sitronsaft og la det stå i minst 30 minutter.
5. Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de får litt farge, sett pannen til side og dryss over litt salt.
6. Skrell asparges og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter avhengig av tykkelse. Ha dem over i isvann, det stopper kokeprosessen og bevarer den pene grønnfargen.
7. Ha hvitløk og spinat i en stekepanne med olje, vend forsiktig til spinaten faller sammen. Gjør dette i to omganger. Tilsett asparges delt i to, rødløk og valnøtter. Smak til med salt og pepper.
Skjær krydret svinefilet i skiver og server med varm spinatsalat og geitostkrem .