Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts malt koriander
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • ca. 1 ts sukker
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts malt koriander
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • ca. 1 ts sukker
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Sølvi Sørdahl

    Jeg har laget disse mange ganger, men sløyfer koriander pga smak. Som regel bruker jeg lammekjøttdeig fordi jeg synes det passet godt til tapas. Et tips er å ha i tomatpuréen i når løken har blitt blank, da blir ikke smaken så rå. Jeg bytter ofte ut sukkeret med honning også,da blir det en annen dybde i sausen. Nydelig oppskrift som jeg har fått mye skryt for.

  • Finn Nygaard

    Brukte egg og moset løken. Prøvesteking gav viste at bollene ble seige. Hva kan gjøres for å få de bedre?

    • Sølvi Sørdahl

      Hvis du bruker maskin når du leter deigen, blir kjøttbollene seige. Jeg bruker alltid hendene.

    • Cecilie Maske

      Hei, Finn! Vanskelig å si hva som har skjedd med bollene dine. Det kan hende at du har bearbeidet kjøttdeigen for lenge. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 12:32:13 handleliste stengt