Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts malt koriander
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • ca. 1 ts sukker
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 20 g
Protein 22 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts malt koriander
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • ca. 1 ts sukker
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 20 g
Protein 22 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Kna kjøttdeigen seig med salt. Finhakk løk og hvitløk, og bland inn i kjøttdeigen sammen med griljermel, malt koriander, revet muskatnøtt, malt spisskummen, malt kanel og egg. 
  2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.
  3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann og hønsebuljong. Kok sausen i ca. 15 minutter. Smak til med sukker og kajennepepper, eventuelt litt salt. 
  4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.

Du kan også lage kjempegode kjøttboller med svinekjøttdeig.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 12:15:06