Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret lam i filodeig

Krydret lam i filodeig

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss peanøttolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 ss vann
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 16 blader filodeig
  • 4 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 819 kcal
Fett 45 g
Protein 27 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tenk deg smaken av frisk koriander, hvitløk, chili og ingefær sammen med det aromatiske lammekjøttet. I denne retten er alle de gode smakene pakket inn i lekre, små pakker av filodeig.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss peanøttolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 ss vann
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 16 blader filodeig
  • 4 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 819 kcal
Fett 45 g
Protein 27 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

1. Varm olje i en stekepanne. Fres hakket løk til den blir myk. Ha i kjøttdeig, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.

2. Tilsett vann og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

3. Legg to og to filoark oppå hverandre. Del filoarkene diagonalt, slik at det blir 12 trekanter. Legg litt av lammeblandingen på hvert ark. Brett over og pensle med smeltet smør. Legg pakkene på en stekeplate dekket med bakepapir.

4. Stek dem i ovn ved 180 °C i 10 minutter. Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter.

Serveres varme med sataysaus og ris.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2024 18:11:08