Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med hjemmelaget pasta

Kylling med fersk pasta

Ingredienser

porsjoner

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • ca. 6 dl melk
  • ca. 2 dl revet hvitost
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 0,5 ts pepper
  • 500 g fersk pasta
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 807 kcal
Fett 23 g
Protein 67 g
Karbohydrater 77 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel og god pastarett med kylling som passer til både barn og vokse. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • ca. 6 dl melk
  • ca. 2 dl revet hvitost
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 0,5 ts pepper
  • 500 g fersk pasta
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 807 kcal
Fett 23 g
Protein 67 g
Karbohydrater 77 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn revet ost og basilikum. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek kyllingfiletene i en panne med margarin på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter. Skjær filetene i skiver. 
  3. Skjær gulrot og squash på langs med en ostehøvel, slik at det blir lange, tynne strimler. 
  4. Kok fersk pasta etter anvisning på pakken. Ha i grønnsakene når det er 2 minutter igjen av koketiden. 

Server kyllingfilet med kokte grønnsaker og fersk pasta.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 03.01.2025 01:53:44