Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med karamellisert appelsin

Kylling med karamellisert appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 5 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. appelsin
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 12 båter hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 675 kcal
Fett 27 g
Protein 36 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du noen gang tenkt på sukker som krydder? I denne kyllingretten er sukkeret karamellisert, og er med på å krydre kyllinglårene sammen med frisk appelsinsaft, hvitløk og urter. Resultatet er fantastisk smakfullt og mørt kjøtt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 5 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. appelsin
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 12 båter hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 675 kcal
Fett 27 g
Protein 36 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

  1. Del kyllinglårene i to ved leddet. Tørk dem godt med litt kjøkkenpapir.
  2. Hell sukker og olje i en sauteringspanne eller dyp stekepanne og la det karamellisere på middels varme uten å røre i det. Pass på at det ikke blir brent.
  3. Finhakk løk. Ha løken i karamellen i 30 sekunder, og legg deretter i kyllingbitene. Vend på bitene, så de får farge på alle sider.
  4. Riv skallet fint av halvparten av appelsinene og press juicen av alle. Ha appelsinjuice, og -skall, rosmarin, hvitløk, balsamico og buljong i pannen. Krydre med salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La kyllingen trekke på lav varme i 20-30 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Server kyllinglårene med godt brød eller salat og ris.

4 appelsiner tilsvarer ca. 2 ½ dl appelsinjuice. Om du ikke har tid til å presse saft av appelsiner, kan du godt bruke ferdig appelsinjuice og kutte ut revet skall.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 24.12.2024 04:46:54