Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med karamellisert appelsin

Kylling med karamellisert appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 5 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. appelsin
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 12 båter hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du noen gang tenkt på sukker som krydder? I denne kyllingretten er sukkeret karamellisert, og er med på å krydre kyllinglårene sammen med frisk appelsinsaft, hvitløk og urter. Resultatet er fantastisk smakfullt og mørt kjøtt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 5 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. appelsin
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 12 båter hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

4 appelsiner tilsvarer ca. 2 ½ dl appelsinjuice. Om du ikke har tid til å presse saft av appelsiner, kan du godt bruke ferdig appelsinjuice og kutte ut revet skall.

Server kyllinglårene med godt brød eller salat og ris.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Børre Pedersen

    Skal buljongterningen bare rett i gryten, eller løst opp i vann først?

    • Cecilie Maske

      Hei, Børre! Du kan smuldre buljongterningen rett i gryta. Tilsett litt vann om du ser at det begynner å bli tørt i gryta. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Ina Charlotte Berntsen

    Litt misvisende med lav varme for sukkeret. Smeltet ikke før det var ganske så varmt og størknet om vi senket varmen. Og for oss var 2 appelsiner mer enn 3dl som holdt til vår gryte. Fungerte også bra med to ss rosmarin :)

    • Cecilie Maske

      Hei, Ina! Ja, "lav varme" er litt misvisende, og vi har nå endret det til "middels varme". Appelsiner varierer jo veldig i størrelse og saftighet, så antall blir ofte på skjønn. Om det blir for mye juice, så gjør ikke det noe - det tar bare litt lenger tid å koke inn. Kan tenke meg at rosmarin ga ekstra god smak! Med vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 21:18:11 handleliste stengt