Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med ovnsbakt søtpotet

Kylling med ovnsbakt søtpotet

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet

Kremet saus med epler og chili:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 1 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk. eple i biter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss hakket frisk estragon (kan sløyfes)

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 555 kcal
Fett 32 g
Protein 46 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En pose bèarnaisesaus kan være en god basis for saus til kylling. Bland pulveret med vann, crème fraîche, eple og chili. Server med brokkoli og ovsbakt søtpotet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet

Kremet saus med epler og chili:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 1 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk. eple i biter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss hakket frisk estragon (kan sløyfes)

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 555 kcal
Fett 32 g
Protein 46 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteter og del i båter på langs. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovnen på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Dryss over litt grovt salt før servering.
  2. Krydre kyllingfiletene, stek dem 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
  3. Del brokkoli i små buketter. Del også opp stilken i mindre biter, den er kjempegod å spise! Kok opp vann, ha i litt salt og kok bukettene i 2 minutter. Sil av vannet og avkjøl dem i kaldt vann.
  4. Ha béarnaisesauspulver og vann i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche, eple, chili og estragon. Spe med litt mer vann, hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Server kyllingfiletene med saus, søtpoteter og brokkoli.

Kylling med ovnsbakt søtpotet

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 22:48:32