1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
2. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir.
Bind sammen endene på kyllinglårene om det ikke er gjort. Resultatet blir en jevnere stekt kylling som ser penere ut ved servering.
3. Legg kyllingen i en ildfast form sammen med hvitløk og mandler. Krydre den med salt og pepper. Bland sammen sennep og honning, og gni blandingen over hele kyllingen. Press over appelsinsaft.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
4. Stek midt i stekeovn i ca. 1 ½ time, til kyllingen er gjennomstekt og har fått en gyllen farge. Se til at den ikke svir seg. Dekk eventuelt til med litt aluminiumsfolie.
Stikk en liten spiss kniv i lårfestet på kyllingen, kommer det klar væske ut er den ferdig.
5. Skjær aubergine i 1 cm tykke skiver. Legg skivene utover på et brett, dryss over salt og la dem ligge i minst 15 minutter. Skyll dem godt i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Pensle med olje og stek dem i en varm stekepanne til de er sprø og har fått en gyllen farge.
6. Skjær grillet paprika i skiver og legg dem lagvis med aubergine på et serveringsfat. Dryss over grovhakket persille og litt olivenolje.
Server saftig helstekt kylling med deilig auberginesalat.