Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med sitron og oliven

Kylling med sitron og oliven

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 4 ss kapers
  • 2 dl oliven , gjerne ulike farger
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 528 kcal
Fett 42 g
Protein 35 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det møre og saftige kyllinglåret tåler tøff varmebehandling uten å bli tørt, og egner seg godt til denne enkle italienskinspirerte sitronkyllingen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 4 ss kapers
  • 2 dl oliven , gjerne ulike farger
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 528 kcal
Fett 42 g
Protein 35 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Legg kyllingstykkene i en ildfast form eller panne.
  2. Del sitron i biter og legg dem rundt kyllingstykkene. Grovhakk hvitløk og dryss rundt. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Ta formen ut og fordel oliven og kapers rundt. Sett formen tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter.

Server med godt, ferskt brød til å dyppe i den deilige kraften.

Denne retten kan fint lages med hele kyllinglår som deles i leddet også. Salat, små poteter eller pasta er også godt tilbehør.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 16:20:29