Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tikka masala

Kylling tikka masala

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen

Saus:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
  • 0,5 bunt frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen

Saus:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
  • 0,5 bunt frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med ris, og gjerne også med nanbrød, raita og mangochutney.

Tikka masala

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2025 15:34:57 handleliste stengt