Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med lun helkornsalat

Kyllingfilet med lun helkornsalat

Ingredienser

porsjoner

Lun helkornsalat:

  • 150 g hel spelt
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 1 stk. radicchio rosso
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 16 g
Protein 48 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vil du ha en variasjon til poteter og ris bør du prøve denne lune helkornsalaten av spelt som vi serverer ved siden av kyllingfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Lun helkornsalat:

  • 150 g hel spelt
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 1 stk. radicchio rosso
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 16 g
Protein 48 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

  1. Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 30 minutter eller til den er mør.
  2. Imens spelten koker kan du steke kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ha på salt og pepper og la fileten hvile til salaten er ferdig.
  3. Sil fra kokevannet på spelten og hell de kokte kornene tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje. Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.
For å korte ned koketiden på spelten er det en fordel å bløtlegge kornene på forhånd.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 21:08:23