Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med potet- og sellerimos

Kyllingfilet med potet- og sellerimos

Ingredienser

porsjoner

salt og kvernet pepper

Potet- og sellerimos

  • 4 stk. potet
  • ca. 100 g sellerirot
  • ca. 1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • ca. 0,5 ts salt

godt med kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 357 kcal
Fett 11 g
Protein 45 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag potetmos med sellerirot. Det gir ekstra god smak. Vil du ha enda mer smak kan du tilsette hvitløk og urter. Smaker nydelig som følge til kyllingfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

salt og kvernet pepper

Potet- og sellerimos

  • 4 stk. potet
  • ca. 100 g sellerirot
  • ca. 1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • ca. 0,5 ts salt

godt med kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 357 kcal
Fett 11 g
Protein 45 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

1. Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør.

2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ha på salt og pepper.

3. Sil fra vannet på poteter og selleri. Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.

Server kyllingfilet på potet- og sellerimos gjerne i følge med for eksempel brokkoli, blomkål, asparges, gulrot, babymais – eller en god grønnsaksblanding.

Vil du ha ekstra mye smak? Surr 2 båter hvitløk og 1 dl finhakkede urter i en panne og vend det inn i mosen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 00:42:05