Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med smakfull saus

Kyllingfilet med smakfull saus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 2 båter hvitløk
  • saft av 0,25 stk. sitron

Saus:

  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts sennep
  • 1 ss soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Stekt brokkolini:

  • 1 pk brokkolini
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss ristede mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 2 båter hvitløk
  • saft av 0,25 stk. sitron

Saus:

  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts sennep
  • 1 ss soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Stekt brokkolini:

  • 1 pk brokkolini
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss ristede mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også gjøre det svært enkelt og helle alle ingrediensene til sausen i pannen og røre det sammen før du legger over lokk. Da kan kyllingfiletene trekke ferdig i sausen.

Server gjerne kyllingfiletene med kokt ris.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 29.04.2025 11:37:11 handleliste stengt