Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret kyllinglår med bønnesalat

Kyllinglår med bønnesalat

Ingredienser

porsjoner

Krydderblanding:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Basilikumdressing:

  • 1 potte liten frisk basilikum
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ts sitronsaft

Bønnesalat:

  • 1 boks bønnemiks av kokte bønner á 380 g
  • 100 g aspargesbønner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. reddik i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat
  • 0,5 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 603 kcal
Fett 37 g
Protein 43 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ferdigstekte kyllinglår fra butikken er et supert utgangspunkt for en rask middag. Med litt ekstra krydder på kjøttet og en spennende bønnesalat blir det fest midt i uka! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Krydderblanding:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Basilikumdressing:

  • 1 potte liten frisk basilikum
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ts sitronsaft

Bønnesalat:

  • 1 boks bønnemiks av kokte bønner á 380 g
  • 100 g aspargesbønner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. reddik i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat
  • 0,5 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 603 kcal
Fett 37 g
Protein 43 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til krydderblandingen i en tørr stekepanne og fres dem på middels varme, til de begynner å dufte. Knus alt krydderet i en morter.
  2. Pensle kyllinglårene med litt olje, og dryss på godt med krydderblanding. Legg lårene i en ildfast form og stek dem i stekeovn på 180 °C ca. 20 minutter (bruker du rå kyllinglår øker du steketiden til 25-30 minutter).
  3. Kjør basilikum og olje glatt med stavmikser. Tilsett rømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i isvann og kutt dem i grove biter.
  5. Rens gulrot, polkabete og fennikel. Skjær tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Anrett bønner og grønnsaker pent på et fat.

Server de stekte kyllinglårene med bønnesalat og basilikumdressing. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 15:25:32